воскресенье, 23 августа 2015 г.

ЖУРНАЛЬНЫЙ СТОЛИК СВОИМИ РУКАМИ

ЖУРНАЛЬНЫЙ СТОЛИК СВОИМИ РУКАМИ

Понадобятся доски и самые простые инструменты.  Столик можно будет использовать для ноутбука или перекуса-кофепития у телевизора.
Нестандартный журнальный столик своими руками (15) (640x489, 189Kb)


Нестандартный журнальный столик своими руками (5) (500x540, 102Kb)
Источник фотографий www.running-w-scissors.com/2013/05/fathers-day-gift-rolling-couch-cart.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FmcTyy+%28Running+With+Scissors%29
А вот и чертеж столика с размерами деталей. Размеры здесь указаны в дюймах, умножьте на 2,5 и получите в родных сантиметрах
Нестандартный журнальный столик своими руками (7) (450x366, 35Kb)
Нестандартный журнальный столик своими руками (8) (450x366, 35Kb)
Нестандартный журнальный столик своими руками (9) (450x366, 37Kb)Нестандартный журнальный столик своими руками (10) (450x366, 40Kb)
Нестандартный журнальный столик своими руками (11) (450x366, 68Kb)
Нестандартный журнальный столик своими руками (12) (640x515, 278Kb)

Нестандартный журнальный столик своими руками (13) (640x514, 105Kb)Нестандартный журнальный столик своими руками (2) (500x576, 96Kb)Нестандартный журнальный столик своими руками (3) (500x574, 89Kb)


Приліжковий столик своїми руками – від деталювання до складання

Зміст:
  • Матеріали і фурнітура
  • Деталювання прикроватного столика
  • Обробка деталей
  • Підготовка до складання столика
  • Збірка прикроватного столика
Приємно іноді відчути себе таким собі Обломовим… Приймати каву в ліжко, ліниво перегортаючи ранкову газету, з’їсти бутерброд з рибкою і свіжим огірочком. Закурити першу ранкову пахитоску, не піднімаючись з ліжка. На цьому місці дружина точно завиє, але попередня програма цілком здійсненна. Досить зробити відповідний антуражу приліжковий столик своїми руками – і навіть крихт в ліжку можна не побоюватися!
Приліжковий столик своїми руками   від деталювання до складання
Розглянемо, як зробити такий ось приліжковий столик
В магазинах та на інтернет-розпродажах представлено безліч різновидів приліжкових столиків, але більшість з них передбачає спеціальну металоконструкцію, яку вдома не виготовиш. Тому ми вибрали ось таку модель і втілимо її своїми силами.

Матеріали і фурнітура

Простіше і зручніше зробити такий стіл з ламінованого ДСП товщиною 18 мм Крайку будемо використовувати меламінову, в клейовою основою. У магазинах меблевої фурнітури її можна підібрати в колір ДСП, так і контрастну – включаємо фантазію. Крім того, нам знадобляться:
  • Конфірмати 5х70 мм. Також в магазині меблевої фурнітури.
  • Колісні опори – 4 шт. Поворотні, причому матеріал коліщаток вибираємо виходячи з матеріалу підлогового покриття. Для паласу або ковроліну краще пластикові, для паркету – гумові. Якщо до них у комплекті немає кріплення, додатково купуємо саморізи для символів 4х16 мм.
  • П-подібний м’який кант для восемнадцатимиллиметрового ДСП.
  • Декоративні заглушки для конфірматів.
Увага! Наведені нижче розміри вирахувані з урахуванням висоти стандартною колісною опори. Вона становить 50-60 міліметрів.

Деталювання прикроватного столика

Якщо у вас вдома немає циркулярної пили, оснащеної диском з побідитовими напайками – ви не зможете розпиляти ЛДСП чисто і точно в розмір. Ламінат – штука примхлива, а криві лінії і відколи будуть виглядати потворно. Крім того, в конструкції важливо дотримання чіткого прямого кута на всіх деталях:
  • 720х400 мм – 2 штуки. Стільниця і основа однакові.
  • 564х354 мм – задня стінка, додаткової обробки не потребує.
  • 564х200 мм – 2 шт. Боковини прикроватного столика.
  • 354х182 мм – 2 шт. Полиці.
Розпилювання деталей за цим розмірам ви можете замовити або в будівельному супермаркеті, де, власне, і продається ЛДСП, або в майстерні, що виготовляє меблі на замовлення. За розпилювання вони беруть недорого, але зроблять все акуратно.
Якщо у вашому домашньому арсеналі є електричний лобзик з хорошими пиляннями для чистового різання по дереву – заокруглюйте лицьові кути стільниці та основи самі. Якщо ні, попросіть лісопереробників.
Їм вказується радіус 50 мм, а вдома просто малюється по пивний кухоль. Особові кути – ті, які наїжджають на ліжко. За два суміжних кута на короткій стороні основи і стільниці. Задні кути закруглювати не потрібно.

Обробка деталей

Кромкою ми обклеюємо всі відкриті торці, навіть закриваються після кантом. Кромка під кантом замінить стомлююче і довгий грунтування – ДСП вбирає клей, немов губка.
Прикладену до торця деталі крайку нагріваємо і притискаємо звичайною праскою. Регулятор праски виставлено приблизно на 3/4 потужності. Рекомендуємо купити трохи більше кромки і потренуватися на обрізках – якщо робите це вперше.
Далі, поки кромка не охолола, пропрасовуємо її по всій довжині сухою ганчіркою, щоб краще приклеїти краю. Надлишки акуратно зрізаємо ножем і обробляємо межі дрібнозернистим наждачним папером – без фанатизму: не дряпає ламінат і не робимо величезних фасок.

Підготовка до складання столика

Задня стінка і полиці столика знаходяться між боковинами і свердляться тільки в торці. Боковини під полиці і задню стінку засверливаем в площину, а для кріплення до основи і стільниці – в торці. Задня стінка стягується і з боковинами, і з горизонтальними площинами.
Оскільки всі стяжки здійснюємо на конфірмати, свердлимо наступним чином:
  • В площині – наскрізний отвір діаметром 8 мм
  • У торці – діаметр 5 мм на глибину приблизно 60 мм.
Увага! Зібрана тумба на 10 мм вже ширини стільниці. Це зроблено для того, щоб дати місце охопленням декоративного канта. Не пропустіть цей момент при розмітці стільниці і основи. Відстань від краю не 9 мм, а 14 мм.

Збірка прикроватного столика

Біта-шестигранник значно прискорить процес стяжки, але можна використовувати і звичайний кривий ключ – головне, не забути його купити. До зібраного столика прикручуємо опори, максимально рознесли їх до країв – для стійкості.
Кант приклеюємо «внатяжку» на звичайний «Момент», лише кінці фіксуємо швидковисихаючим суперклеєм.
Защипуємо капелюшки конфірматів заглушками – і приліжковий столик готовий. Він зручний як для недільної ледачою трапези, так і в якості підставки для ноутбука – якщо волієте працювати або дивитися фільми з інтернету в полугоризонтальном положенні.
Приліжковий столик своїми руками   від деталювання до складання
Приліжковий столик готовий
Тепер ви точно знаєте, як зробити самому приліжковий столик, залишилося тільки умовити дружину хоч раз сервірувати вам щось романтичне.

Комментариев нет:

Отправить комментарий